27. jan. 2012

Ko audiofili obmolknejo a.k.a. predloterijska sanjarjenja ~ BOULDER 3050 mono power amplifier

Boulder je v svoji skoraj 30-letni prisotnosti na izmuzljivem audio tržišču postal sinonim za vrhunsko audio amplifikacijo, združeno z mojstrskim oblikovanjem, ki vedno premika meje videnega.
Lansko leto so ponosno naznanili začetek izdelave 3050 močnostnega ojačevalca (power amplifier) v izvedbi z dvojnim ločenim ohišjem (dual mono amplifier). 
Govorimo o ultimativnemu "money-no-object" pristopu do izdelave zastavonoše te znamke. 1.500W stalne moči po celem frekvenčnem obsegu, pri katerikoli obremenitvi (0-12Ω) in z vsakimi zvočniki. Kratkotrajna moč doseže osupljivih 6.000W. V enoten blok je združenih 5 torodialnih transformatorjev, za rezervo skrbi 48 kondenzatorjev in 120 izhodnih tranzistorjev... Pred priklopom vsekakor najprej preverite napeljavo v vašem domu.  :)
Sama konstrukcija in dizajn 3050 je poglavje zase in razkriva nekatere, v audio svetu še ne-videne pristope izdelave. Asimetrično ohišje brez vidnih vijakov. Vsak kos ohišja je računalniško izrezan iz kosa aluminija in ker sta tako oblikovani, nimata ohišji nobenega skupnega dela. Celo tipki za vklop s pripadajočo LED diodo sta povsem novi iznajdbi. Težka naloga. Krasen izdelek.
Vsa elektronska vezja so narejena v 99H maniri (H-kot high voltage-visoka napetost) zato dvigajo dinamični nivo slušnega dojemanja prostora v neslišane višave. Vsako 99H vezje nato vstavijo v čudovito obdelano in gravirano toplotno obdelano ohišje, ki ga zalijejo z mineralnim oljem in epoksi smolo.
Takšen element nato najde svoj prostor v zato predvidenem izrezu v inovativnem ohišju iz posebnega aluminija iz letalske industrije. Obdajo ga še z izolacijsko tesnilno obrobo ter tako izognejo vsakemu vijačenju delov na ohišje, s čimer so odpravili možnost tudi najmanjšega vpliva na najbolj fine zvočne nianse.
Brezkompromisna izdelava je botrovala visoki teži 3050; ta znaša neverjetnih 172kg za kos, zato so za vsako enoto zasnovali unikatno stabilno ploščo, sestavljeno iz izmenjujočih se plasti črnega granita in poliranega nerjavečega jekla, obdelane tako, da se prilega ohišju vsake enote posebaj.
To ni več audio komponenta, to je umetnina na piedestalu.  


Cena; prava sitnica - 195.000$

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vesel bom vsakega mnenja...